Werkwijze

De leerlingen die in de coderclass zitten zijn enthousiast en heel gemotiveerd. Ze willen veel leren over computers, programmeren, webdevelopment, gamedevelopment, ontwikkelen van apps,  robotica en meer. Deze leerlingen hebben aanleg voor het vak en willen steeds beter worden. Daarom krijgen ze de kans om op op hun eigen tempo en niveau te werken. Zo kunnen ze in een korte tijd veel leren. Leerlingen die iets meer tijd nodig hebben krijgen ook de ruimte.

Daarnaast zijn er ook projecten waarbij samenwerking belangrijk is, zodat de leerlingen ervaren dat je ook bij ICT goed samen moet werken om de beste resultaten te krijgen. Hiervoor gebruiken we de SCRUM-methode.

Badges

oie_es8YOXYG0gpnIn de coderclass krijgen de leerlingen ruimte om goed te worden in de dingen waar hun interesse en hun passie liggen. Resultaten leggen ze vast in een portfolio. Ze kunnen kiezen uit verschillende modules die ze willen volgen. Er zijn bijvoorbeeld modules voor Python, Linux, Blender, Javascript en nog veel meer! Na het afronden van een module kunnen ze een badge krijgen. Een badge is een bewijs dat de leerling die leereenheid goed heeft afgerond. Deze badge wordt toegevoegd aan hun portfolio. Elke badge heeft ook een vervolgbadge waarmee de leerling de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen in dat onderdeel.

Minimaal programma

Behalve de vrijheid die we aan de leerling geven om een module naar wens te doen bestaat er ook een kernprogramma: Een minimaal programma voor elk schooljaar. Tijdens de eerste jaren zal het kernprogramma behoorlijk fors zijn. Beheersen ze dit programma dan krijgen ze steeds meer ruimte om hun eigen programma te ontwikkelen. Zo kunnen ze zich specialiseren in de onderdelen waar ze de grootste passie voor hebben.

Phone: 020-5979300
1092 AD Amsterdam
Mauritskade 58