Masterclass

Masterclass

Donderdag 30 november hebben in totaal 39 achtstegroepers van verschillende basisscholen kennis gemaakt met de Coderclass. Om 13:00 begon het allemaal. Na een korte voorstelronde hebben we eerst de groep in tweeën gesplitst. Vervolgens zijn we begonnen we met een puzzelparade. De uitdaging was om (in groepjes van drie of vier) informatica gerelateerde puzzels op te lossen zonder gebruik te maken van een computer. Hierna is de ene groep aan de slag gegaan met het programmeren van de micro:bit en de andere groep kon kiezen tussen HTML en Python. Halverwege hebben we gewisseld.

De ouders/verzorgers kregen om 16:00 een rondleiding door de school en konden daarna kijken naar wat de kinderen hadden gemaakt. Iedereen verliet de school met een eerst badge in de vorm van een button.

Een dankwoord aan onze leerlingen uit de tweede klas die de hele middag enthousiast hebben meegeholpen!

Begin februari is er weer een masterclass. Binnenkort is het mogelijk om via www.hetmml.nl of www.coderclass.nl nieuwe achtstegroepers aan te melden voor deze masterclass. Iedereen die het leuk vinden om met computers te werken is van harte welkom om hieraan deel te nemen!

Phone: 020-5979300
1092 AD Amsterdam
Mauritskade 58